zondag 5 mei 2013

Teken Tips! (voor een cool effect bij bijv. mode ontwerpen)

Hallo allemaal, leuk dat je kijkt op mijn blog! Ik heb vandaag een paar leuke Teken Tips voor jullie. Hier komen ze:
Leereffect met bladeren
  1. Zoek buiten een paar blaadjes uit, hoe verschillender  ze zijn, des te beter. Let hierbij goed op de nerven van het blad, die ga je namelijk gebruiken.
  2. Om een kledingstuk een leereffect  te geven, leg je het blad onder je velletje papier, op de plek waar het moet komen. Dan ga je met de zijkant van je potlood over dit vlak. De structuur van het blad drukt door- zie je dat?
Motieven met muntjes
  1. Verzamel wat munten bij elkaar en zoek daarvan dan de mooiste uit. Het formaat moet natuurlijk wel in je ontwerp passen.
  2. Leg het muntje onder je vel tekenpapier en plak het vast met een stukje plakband. Ga dan voorzichtig met de zijkant van je potlood over het muntje heen, tot je de afbeelding duidelijk ziet.
Streepjes met golfkarton
  1. Golfkarton kom je vaak tegen als verpakking. In de hobbywinkel kun je ook verschillende velletjes kopen. Zoek gewoon iets uit wat je leuk vind, voor een shirt met streepjes is het namelijk perfect!
  2. Leg het golfkarton onder je tekening en ga weer met de zijkant van je potlood op het kledingstuk dat het effect moet krijgen. Je zult zien, er ontstaan zomaar mooie, gelijkmatige streepjes!
Netje voor gebreid of gehaakt motief
  1. Groente en fruit is vaak als je het koopt in een netje verpakt. Zo'n netje heb je nodig voor dit effect!
  2. Leg het netje onder je vel tekenpapier en ga met de zijkant van je potlood over je tekening. Zie je al een motief tevoorschijn komen?
Dit waren mijn Teken Tips ik heb ze op de meest gekke manieren bedacht als jullie willen weten hoe, laat dat dan even achter in de comments! En hopelijk tot de volgende keer!!!!
PS: Sommige Tips werken niet heel erg goed.
-XXX- LIEKE!!!!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten