dinsdag 15 oktober 2013

Pure Nature

Dat is natuurlijk altijd het beste 'Pure Nature'. En ook bij maskertjes! En daarom heb ik hier een paar recepten die natuurlijk pure nature zijn en helpen tegen bijvoorbeeld puistjes.

Abrikozenmasker
Haal het velletje van vier abrikozen en haal de pitten er uit. Pureer de abrikozen in een blender of met een staafmixer. Voeg er dan yoghurt aan toe tot het mengsel goed insmeerbaar is. Zorg dat je gezicht schoon is en breng het masker aan. Laat het 20 minuten inwerken en spoel het daarna met lauwwarm water af.

Banaanmasker
Dit masker is vooral geschikt voor een vette huid. Prak een rijpe banaan en meng er een eetlepel honing doorheen. Breng het mengsel aan op je gezicht en laat het 10 tot 15 minuten intrekken., waarna je het met warm water afspoelt.

Avocadomasker
Als je huid droog aanvoelt kan dit voedende masker helpen;
Prak een halve rijpe avocado en voeg er een eetlepel yoghurt, een theelepel honig en eenpaar druppels citroensap aan toe. Breng het aan en laat het een kwartiertje inwerken. Spoel het daarna af met lauw water.

Vochtinbrengend
Wat ook kan helpen tegen een droge huid is dit masker:
Neem een ei en scheid het eigeel van het eiwit. Voeg een eetlepel olijfolie en een lepel honing toe aan het eigeel. Roer het geheel goed door en klaar is je masker! Masseer het op je gezicht en haal het er weer af als het opdroogt.

Ik hoop dat jullie (huid) hier wat aan hebben!
Xxxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten