Recept voor:
Aardbeien cupcakes
Wat heb je nodig?
Ingrediënten
- 85 gram Suiker
- 2 Eieren
- 135 gram Cakebloem (klein beetje extra)
- 1 tl Bakpoeder
- 65 gram Aardbeien
- 35 ml Melk
- 1 tl Vanillesuiker
- snufje Zout
Materialen
- 2 Mengkommen
- Muffinblik
- Papieren bakvormpjes
- Mixer
- Silicone spatel
- staafmixer
Hoe maak je het?
Aardbeien cupcakes bakken
- Verwarm de oven voor op 170°C en zet in elk vakje van het muffinblik een papieren vormpje.
- Mix als eerste de boter en suiker in de beslagkom.
- Voeg daarna een voor een de eieren toe en mix dit tot een glad beslag.
- Voeg in de andere mengkom de bloem, het bakpoeder en zout samen en voeg dit toe aan het botermengsel.
- Mix nu de melk en de huisgemaakte vanillesuiker door het beslag.
- Pureer een kwart van de aardbeien en schep dit met de spatell door het beslag.
Snij de rest van de aardbeien in kleine stukjes en bestrooi deze met wat bloem en schep deze stukjes ook door het beslag.
- Schep de papieren cups halfvol met beslag en bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten
- Verwarm de oven voor op 170°C en zet in elk vakje van het muffinblik een papieren vormpje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten